89. Eesti lahtised Meistrivõistlused

89. Eesti lahtised meistrivõistlused

29. juunist kuni 1. juulini toimusid Tartus Aura Keskuses Eesti lahtised Meistrivõistlused ujumises. Kolme päeva jooksul selgitati Tartus Eesti täiskasvanute, juunioride ja noorte meistrid kokku kuuteistkümnel individuaaldistantsil. Tartu Ujumisklubist osales EMV 21 ujujat, kes sooritasid 71 starti.

Täiskasvanute vanusegrupis esindasid klubi naistest Liina Tuvi ja Mairi Soodla. Naistest parim oli Mairi Soodla, kes saavutas 200 m rinnuli ja 400 m kompleksujumises 5 kohad. Meestest esindasid klubi Jaanus Padrik, Kristo Ringas ja Teet Daaniel. Meestest saavutas parima koha Jaanus Padrik, kes oli 100 m rinnuli ujumises 18.

Naisjuunioreid meil välja panna polnud. Meesjuunioridest esindasid klubi Marko Tiidla ja Denis Kolk. Juunioridest ja ka üldse oli Tartu Ujumisklubi parim Marko Tiidla, kes saavutas ühe võidu, kaks- teist ning ühe kolmanda koha. Marko Tiidla ujus end 50 m vabalt ujumises üldarvestuses 6 finaali, kuid finaalis jä üldarvestuse 8. ning juunioride arvestuses saavutas II koha. 50 m liblika ujumises saavutas Marko üldarvestuses III koha ning juunioridest kindla võidu. 50 m selili ujumises saavutas Marko üldarvestuses 6 koha ning juunioridest jäi teiseks. 100 m vabalt ujumises jäi Marko üldarvestuses 8., juunioridest aga teiseks.

Noorte tüdrukute vanuseklassis esindasid klubi Laura Tolmats, Sheryl Võsu, Maria Luht, Grete Laane, Lee Zettur, Maria Harutjunjan ja Kristel Küts. Noortest oli parim Laura Tolmats,  kes saavutas noorte arvestuses 3 esimest kohta ja 1 teise koha. 50 m liblika ujumises jäi Laura üldarvestuses 8., kuid võitis ala noorte arvestuses. 800 m vabalt ujumises saavutas Laura üldarvestuses 10. kuid noortest jäi teiseks. 200 m liblika ujumises jäi Laura üldarvestuses 7., kuid noortest võitis ala kindlalt. 100 m liblika ujumises jäi Laura üldarvestuse 8, kuid noorte arvestuses võitis ala kindlalt. Märkimist väärib ka veel Maria Luht, kes saavutas 200 m vabalt ujumises teise ning 400 m vabalt ujumises kolmanda koha. Tublilt esines ka Maria Harutjunjani, kes saavuas 200 m rinnuli ujumises teise koha.

Noorte poiste vanuseklassis esindasid klubi Siim Holts, Roland Mölder, Villem Pata, Robert Lepik, Siim Konsin, Maksim Miruškov, Mihkel Avo Pari, Roman Dmitritšenko ja Heinar Kull. Noortest poistest oli parim Siim Holts, kes saavutas noorte arvestuses 200 m rinnuli ujumises 4 ja 1500  m vabalt ujumises 5. Roland Mölder jäi 100 m vabalt ujumises noorte arvestuses 5.